Σολομός και πατάτες με κρούστα άνηθου
2015-01-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
22/1/15
Σολομός και πατάτες με κρούστα άνηθου. Ένα σερβίρισμα θρεπτικό και ντελικάτο για καθημερινό αλλά και επίσημο τραπέζι.
Συστατικά
- 2 φέτες ή φιλέτα σολομού
- 2 μεγάλες πατάτες
- ½ κουταλιά του γλυκού σκόρδο σκόνη
- ¼ του φλιτζανιού άνηθος ψιλοκομμένος και επιπλέον για το σολομό
- Αλατοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο
- 1 κουταλιά του γλυκού corn flour
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το λάδι με τη σκόνη σκόρδου, το αλατοπίπερο, τον άνηθο και το corn flour.
Βήμα 2
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες και τις κόβουμε όπως μας αρέσει, μαζί με τη φλούδα. Τις ρίχνουμε στο μπολ με το μείγμα άνηθου και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 3
Τις ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τις ραντίζουμε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 4
Εντωμεταξύ ακουμπάμε σε αντικολλητικό ταψί το σολομό και τον αλατοπιπερώνουμε. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και το αλείφουμε με τα δάχτυλα πάνω στο ψάρι. Πασπαλίζουμε από πάνω όσο άνηθο μας αρέσει. Τα ψήνουμε και αυτά στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρουμε το σολομό σε πιάτα, μοιράζοντας τριγύρω τις πατάτες και πασπαλίζοντας με επιπλέον φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.