Σολομός με κρούστα από μέλι και καρύδια
2014-11-30- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
5/12/14
Σολομός με κρούστα από μέλι και καρύδια στο πιάτο μας σήμερα. Ένα φαγητό πλούσιο σε Ω3 , θρεπτικά συστατικά και γεύση, λουκούμι!
Συστατικά
2 φιλέτα σολομού (περίπου 175gr.) Το καθένα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Για την κρούστα:
¼ του φλιτζανιού καρυδόψιχα
½ κουταλιά του γλυκού καπνιστή πάπρικα
1/3 της κουταλιάς του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για την κρούστα στο multi και τα χτυπάμε καλά. Ακουμπάμε τα φιλέτα του σολομού σε αντικολλητικό τηγάνι ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και μοιράζουμε πάνω τους το μείγμα της κρούστας. Τα φυλάμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Βήμα 2
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 17-22 λεπτά ή ανάλογα πόσο σκληρό ή μαλακό θέλουμε το κρέας του ψαριού.
Βήμα 3
Το σερβίρουμε ζεστό ραντίζοντας αν θέλουμε με λίγο επιπλέον μέλι και με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.