Σολομός με sauce μέλι και lime
2016-02-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 1:25 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/2/16
Σολομός με sauce μέλι και lime δηλαδή ένα πιάτο ωδή στο σολομό. Τρυφερό και ζουμερό, για εμένα αγγίζει την τελειότητα.
Συστατικά
- 2 φιλέτα ή φέτες σολομού
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- Χυμό και ξύσμα από 1 Lime
- 2 κουταλιές της σούπας teriyaki sauce
- ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το μέλι, το χυμό και το ξύσμα lime, την teriyaki sauce, το λαδι και το σκόρδο, πολύ καλά.
Βήμα 2
Τοποθετούμε το σολομό το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο σε μπολ με καπάκι και περιχύνουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε. Το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 3
Τα μεταφέρουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, προσεχτικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 12-14 λεπτά ή ανάλογα πόσο ξεροψημένο το θέλουμε. Σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.