Σουβλάκια στο γκριλ με εξωτικό συνοδευτικό ανανά
2014-05-04- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
4/5/14
Σουβλάκια στο γκριλ με εξωτικό συνοδευτικό ανανά, για να ξεφύγουμε από τα κλασικά γιαουρτοντιπ ή μουσταρδοντιπ και κυρίως για να αρχίσουμε να μπαίνουμε σιγά σιγά σε πιο καλοκαιρινή διάθεση αφού το συγκεκριμένο φρούτο μας πάει σε μέρη μαγικά και ονειρεμένα που έχουν, τι άλλο; Θάλασσα!
Συστατικά
Για τα σουβλάκια:
6 χοιρινά σουβλάκια
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Θυμάρι
Πιτούλες για το σερβίρισμα
Για το συνοδευτικό ανανά:
½ φρέσκος ανανάς κομμένος σε κυβάκια
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ξερά cranberries
1 πιπεριά τσίλι, πολύ ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού ή ξύδι από λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
½ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα σουβλάκια: Ακουμπάμε τα σουβλάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι. Ραντίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 220C για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Κάνουμε το ίδιο και με τις πιτούλες.
Βήμα 2
Για το συνοδευτικό ανανά: Βάζουμε όλα τα υλικά για το συνοδευτικό σε ένα κατσαρολάκι και σιγομαγειρεύουμε για 20- 25 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει για να το αποθηκεύσουμε σε βαζάκια που θα τοποθετήσουμε στο ψυγείο (ως και 2 εβδομάδες) ή το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου, μαζί με τα σουβλάκια και τις πιτούλες.