Σουτζουκάκια με γλυκιά σάλτσα
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1δόση σουτζουκάκια βλ.συνταγή cookmania :Σουτζουκάκια της γιαγιάς ή μια δόση από την αγαπημένη σας συνταγή
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
2φλ.χυμός ντομάτας
1ντομάτα τριμμένη
1κρεμμύδι τριμμένο
1/2φλ.κόκκινο κρασί
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μέλι
2φύλλα δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε τα σουτζουκάκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συνταγής. Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε κατσαρολάκι με λάδι. Σβήνουμε με το κρασί και ρίχνουμε το χυμό και την φρέσκια ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το μέλι και λίγο νερό, Αφήνουμε να σιγοβράσει 20 λεπτά. Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε μέσα τα σουτζουκάκια. Αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με ρύζι και μπόλικη από τη σαλτσούλα.