Σουφλέ με ροκφόρ
2013-06-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 μεγάλες πατάτες
1/3 φλιτζανιού του τσαγιού κρέμα γάλακτος
80 γρ τυρί ροκφόρ
100 γρ τυρί κίτρινο μαλακό
4 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τις πατάτες τις κόβουμε σε 4 κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό. 'Οταν τις κατεβάσουμε από την φωτιά τις βγάζουμε απο το νερό και τις λιώνουμε με ένα πιρούνι ή και στο μπλέντερ. Στο μείγμα με τις πατάτες προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ροκφόρ που έχουμε λιώσει με ένα πιρούνι, το κίτρινο τυρί και τους κρόκους των αυγών. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιομορφο μείγμα. Χτυπαμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτουμε σιγα-σιγα στο μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε απαλά. Βάζουμε το μείγμα σε πυρέξ για σουφλέ που έχουμε βουτυρώσει καλά και ψήνουμε για 40-45 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Καλή σας επιτυχία