Loader

Σούπα βελουτέ με γλυκοπατάτες και καρότα

2013-07-17
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο

2κ.σ.βούτυρο

3σκελ.σκόρδο λιωμένες

1/2κ.γλ.κανέλα

1/4κ.γλ.μοσχοκάρυδο

3γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες  σε κύβους

5μέτρια καρότα καθαρισμένα και κομμένα χοντρές ροδέλες

4φλ.ζωμός λαχανικών

Αλατοπίπερο

Γιαούρτι και διάφορα ψιλ/να μυρωδικά για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο 5 λεπτά. Πασπαλίζουμε με την κανέλα και το μοσχοκάρυδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τα καρότα και τις γλυκοπατάτες και καλύπτουμε με το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25-30 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το πολτοποιούμε στο multi. Το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή , γαρνίροντας με μια κουταλιά γιαούρτι και λίγα φρέσκα μυρωδικά.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *