Σούπα γαλοπούλα
2013-05-31- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό γαλοπούλα ,διάφορα μέρη, ξεκοκκαλισμένο και ψιλ/νο
2κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
2λίτρα ζωμό όπου έβρασε η γαλοπούλα,σουρωμένος
Χυμό 2 λεμονιών
2αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1φλ.ρύζι για σούπα
2κ.σ.κορν φλάουρ
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό να βράσει. Μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το λάδι, το ρύζι και το αλατοπίπερο. Αφήνουμε να βράσουν 20 λεπτά. Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τους κρόκους με το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε λίγο από το ζωμό για να πάρει θερμοκρασία το αυγολέμονο και με απαλές κινήσεις το ενώνουμε με τη μαρέγκα. Ρίχνουμε ανακατεύοντας στη σούπα και σερβίρουμε αμέσωςαφού προσθέσουμε τη λιανισμένη γαλοπούλα.