Σούπα γλυκοπατάτας με κουνουπίδι
2013-07-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
VEGETARIAN MENU ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2012 – ΣΟΥΠΑ
Συστατικά
1κουνουπίδι μεγάλο χωρισμένο σε μπουκετάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
3μέτριες γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
4-5 φλ.νερό ή ζωμό λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε 1-2 λεπτά το κουνουπίδι, τις γλυκοπατάτες, το σκόρδο και το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 20 λεπτά. Αφού κρυώσει ελαφρά περνάμε τη μισή σούπα από το multi και την πολτοποιούμε. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει μια βράση. Την σερβίρουμε ζεστή.