Σούπα γλυκοπατάτας με τραχανά και lime
2014-03-06- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
6/3/14
Σούπα γλυκοπατάτας με τραχανά και lime & Gadgets στο χρώμα του Lime!! Δώρο εκ Φρανκφούρτης από πρόσφατο ταξίδι της μαμάς μου, ως αντάλλαγμα για την αρχική μου παραγγελία. Αυτά που λέγαμε να μην τα πολύ συζητάμε γιατί τα ματιάζουμε, τα θυμάστε; Ε, αυτό ακριβώς. Δεν βρήκε ποτέ αυτό που ήθελα αν και για να είμαι ειλικρινής θα ήταν πιο πιθανό αν το ταξίδι ήταν προς Λονδίνο μεριά, μιας και εκεί είναι η πραγματική χώρα προέλευσης του. Σας μπέρδεψα; Θα σας ξεμπερδέψω σύντομα, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην το αποκτήσω, να είστε σίγουροι. Άλλωστε φέτος αποφασίσαμε να μην το βάζουμε εύκολα κάτω!
Συστατικά
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε κύβους
- 1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε ροδέλες
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι ξινός τραχανάς
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμός κοτόπουλου ή λαχανικών
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
- Θυμάρι για το σερβίρισμα
- Χυμός lime
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την γλυκοπατάτα και το καρότο.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ρίχνουμε τα ¾ του ζωμού και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα πιέζουμε με μια πιρούνα να διαλυθούν χωρίς να πολτοποιηθούν τα υλικά.
Βήμα 3
Ακουμπάμε την κατσαρόλα πάλι στο μάτι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Μόλις πάρει βράση προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντας να μην κολλήσει ο τραχανάς.
Βήμα 4
Τον σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με όσο χυμό lime (ή λεμονιού) θέλουμε και πασπαλίζοντας με θυμάρι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο.