Σούπα κάρυ με μήλα και κολοκύθα
2015-02-02- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 6
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
2/2/15
Σούπα κάρυ με μήλα και κολοκύθα για τις κρύες νύχτες του χειμώνα. Αξιοποιούμε τα μήλα που απαξιούμε να φάμε, τις ώρες της μεγάλης μας πείνας και βάζουμε φρούτα στην διατροφή μας, με την πιο εύγεστη σούπα που έχετε δοκιμάσει τελευταία.
Συστατικά
- 6 φλιτζάνια μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 φλιτζάνια κολοκύθα ωμή ή ψημένη στο φούρνο, κομμένη σε κύβους
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 2 ½ φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σκόνη ή ανάλογα τα γούστα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το κάρυ και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μήλα και την κολοκύθα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 25-30 λεπτά.
Βήμα 3
Κλείνουμε το μάτι και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε στο multi. Μεταφέρουμε τη σούπα πάλι στη κατσαρόλα και την βάζουμε να πάρει βράση. Σερβίρουμε αμέσως και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη κρέμα γάλακτος.