Σούπα κολοκύθα κάστανο
2014-12-25- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
25/12/14
Σούπα κολοκύθα κάστανο για να ξεκινήσει το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας με γεύση και θρεπτική αξία.
Συστατικά
- ½ κολοκύθα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 1 φλιτζάνι κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
- 1/3 της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
Οδηγίες
Βήμα 1
Τοποθετούμε την κολοκύθα με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω και την ραντίζουμε με λίγο λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε ε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και την καθαρίζουμε από τη φλούδα. Την κόβουμε σε κομμάτια και την κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κονιάκ. Ρίχνουμε τα κάστανα και την κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.
Βήμα 3
Αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει και την πολτοποιούμε στο multi. Την βάζουμε πάλι στο σκεύος να πάρει ακόμα μια βράση και σερβίρουμε αμέσως, ραντίζοντας επιπλέον λάδι αν θέλουμε.