Σούπα κουνουπίδι βελουτέ
2013-07-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μικρή πατάτα ψιλ/νη
1φλ.κουνουπίδι χωρισμένο σε μπουκετάκια
1μικρό κρεμμύδι ψιλ/νο
Αλατοπίπερο
2 1/2φλ.ζωμό βοδινού
2κ.σ.βούτυρο
Πάπρικα για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Μόλις γυαλίσει προσθέτουμε την πατάτα και το κουνουπίδι να σοταριστούν. Αλατοπιπερώνουμε και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Πολτοποιούμε τη σούπα μας στο multi και έπειτα την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή πασπαλισμένη με μπόλικη πάπρικα.