Σούπα κουνουπιδιού με αρακά και γιαούρτι
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1μέτριο κρεμμύδι ψιλ/νο
2φρέσκα κρεμμύδια χοντροκομμένα
2σκελ.σκόρδο
2κ.σ.λάδι
400γρ.κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφάκια
4φλ.ζωμός λαχανικών
1φλ.αρακάς κατ/νος
2κ.σ.φρέσκος δυόσμος ψιλ/νος
Χυμό 1 λεμονιού
Γιαούρτι για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε τα φρέσκα, το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα. Ρίχνουμε το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να πάρει βράση. Μαγειρεύουμε για 15 λεπτά και ρίχνουμε τον αρακά. Βράζουμε άλλα 10 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει το πολτοποιούμε στο multi και τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε , ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε τη ζούπα ζεστή ή κρύα γαρνίροντας με το δυόσμο και από 1-2 κουταλιές γιαούρτι.