Σούπα λαχανικών με ginger
2014-04-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
17/4/14
Σούπα λαχανικών με ginger και όπως φαίνεται και στη φωτογραφία, την ορέχτηκαν πολλοί! Μπορεί να μην είναι ο Μυστικός Δείπνος είναι όμως στα πλαίσια της νηστείας των ημερών αφού είναι γεμάτη μόνο από φρέσκα λαχανικά!
Συστατικά
- 1 μικρή πατάτα
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 φλιτζάνι σπανάκι
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ginger τριμμένο
- 3 φλιτζάνια νερό ή ζωμός λαχανικών
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- ½ φινόκιο, μικρού μεγέθους
- Χυμός λεμονιού για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά μας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε ελαφρά τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε με τη σειρά την πατάτα, το φινόκιο, το σπανάκι και το μπρόκολο, ανακατεύοντας τα ελαφρά σε κάθε λαχανικό.
Βήμα 2
Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να πάρει μια βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ρίχνουμε το ginger, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 3
Κατεβάζουμε το σκεύος από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα ζεστή με μπόλικο χυμό λεμονιού, αλατοπίπερο και λίγο ακόμα φρέσκο ελαιόλαδο.