Σούπα λευκή με μπακαλιάρο
2013-07-19- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
800γρ.μπακαλιάρος
3πράσα κομμένα σε ροδέλες
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2κ.σ.βούτυρο
2πατάτες κομμένες σε κυβάκια
400ml γάλα
1/2lt από το ζωμό που έβρασε το ψάρι,σουρωμένο
Μαιντανός ψιλ/νος για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τον μπακαλιάρο.τον κρατάμε στην άκρη καθαρισμένο. Σουρώνουμε το ζωμό και κρατάμε μισό λίτρο στην άκρη. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα πράσα. Ρίχνουμε τις πατάτες,το γάλα και το ζωμό και αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μπακαλιάρο. Σερβίρουμε με μπόλικο μαιντανό ψιλοκομμένο