Σούπα με κινόα πράσα και σπανάκι
2013-07-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Η κινόα είναι θάμνος που οι σπόροι του τρώγονται και υπάρχουν σε πολλά χρώματα: άσπρο, κόκκινο, μαύρο αλλά και μπλε. Η επιστημονική του ονομασία είναι Chenopodium quinoa και ανήκει στα ψευτοδημητριακά. Προέρχεται από τη Νότια Αμερική.(Wikipedia)
Συστατικά
1φλ.κινόα*
Λάδι
Αλατοπίπερο
3σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1 ½ φλ.σπανάκι χοντροκομμένο
3πράσα κομμένα σε ροδέλες
3φλ.ζωμός κρέατος
Χυμός λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα πράσα , το σπανάκι και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κινόα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να ψηθεί άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο και σερβίρουμε αμέσως.