Σούπα σπανάκι με ξινόμηλα
2013-07-27- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2φλ.σπανάκι χοντροκομμένα
2πράσα χοντροκομμένα
2μέτριες πατάτες χοντροκομμένες
1ξινόμηλο χοντροκομμένο
1λίτρο ζωμό κρέατος ή λαχανικών
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.σ.μπούκοβο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το ξινόμηλο, το σπανάκι, τα πράσα και τις πατάτες. Αλατοπιπερώνουμε και συμπληρώνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 30 λεπτά για να μαλακώσουν τα υλικά μας και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει λίγο το πολτοποιούμε στο multi και το μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε σε βαθιά σουπιέρα πασπαλισμένη με το μπούκοβο.