Σούπα της Άνοιξης με τορτελίνια
2013-07-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 ½ φλ.νερό
2 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου (κατά προτίμηση σπιτικός)
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3σκελ.σκόρδο πολύ ψιλ/νες
2μεγάλα καρότα κομμένα σε ροδέλες
4κολοκυθάκια μικρά κομμένα σε ροδέλες
Λάδι
Αλατοπίπερο
250γρ.τορτελίνια
1φλ.αρακάς κατ/νος
Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, τα καρότα, το σκόρο και τα κολοκυθάκια. Ρίχνουμε το ζωμό και το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα τορτελίνια και τον αρακά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας των ζυμαρικών, περίπου 13 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε το μάτι. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή ή χλιαρή.