Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικα κεφτεδάκια και σάλτσα τσίλι
2015-03-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 3-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
28/3/15
Σπαγγέτι κολοκυθιού με πικάντικα κεφτεδάκια και σάλτσα τσίλι για ένα ελαφρύ γεύμα ή ένα εντυπωσιακό ορεκτικό. Μια άκρως εναλλακτική πρόταση σερβιρίσματος της ιταλικής συνταγής για ζυμαρικά με κεφτεδάκια και marinara sauce. Αφήνουμε τη φαντασία μας ελεύθερη και ιδού το αποτέλεσμα.
Συστατικά
για τα κεφτεδάκια:
400gr. Μοσχαρίσιος κιμάς
1 αυγό
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα (chili sauce)
½ κουταλιά του γλυκού τσίλι σκόνη
Αλατοπίπερο
Αλεύρι και λάδι για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
400ml χυμός ντομάτας
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές της σούπας soya sauce
2 κουταλιές της σούπας balsamico
1 κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ κουταλιά του γλυκού ξερός βασιλικός
Αλατοπίπερο
Για τα σπαγγέτι:
4-5 μεγάλα κολοκυθάκια
Μαϊντανός ψιλοκομμένος για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα κεφτεδάκια: Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε ένα μπολ και ζυμώνουμε καλά. Πλάθουμε σε κεφτεδάκια , σε μέγεθος της αρεσκείας μας και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τα κρατάμε σε ζεστό μέρος.
Βήμα 2
Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και κατόπιν όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι νερό.
Βήμα 3
Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 17-20 λεπτά, προσθέτοντας αν χρειάζεται επιπλέον νεράκι και ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα.
Βήμα 4
Για τα σπαγγέτι: Κόβουμε τα κολοκυθάκια με το ειδικό εργαλείο ή πολύ προσεχτικά με αιχμηρό μαχαίρι. Μοιράζουμε σε πιάτα τα κολοκυθάκια και από πάνω τα κεφτεδάκια. Διασκορπίζουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με μπόλικο μαϊντανό, ραντίζουμε με λίγο επιπλέον λάδι και σερβίρουμε.