Σπαγγέτι με τόνο και ελιές
2013-08-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250gr.σπαγγέτι Νο6
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2κ.σ.σέλινο τριμμένο
12ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι κομμένες σε ροδέλες
10ντοματίνα κομμένα στη μέση
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1/2φλ.λευκό κρασί
1κ.σ.ρίγανη
1κονσέρβα τόνο σε λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βάζουμε λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι , το σέλινο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σβήνουμε με το κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις το απορροφήσει ρίχνουμε τις ελιές και τον τόνο και ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, κλείνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε όλα μαζί. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά μας ζεστά με 1 ποτήρι λευκό κρασί…ή και 2!