Σπαγγέτι με ψητό κουνουπίδι και λουκάνικα
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.σπαγγέτι Νο7 ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2φλ.κουνουπίδι χωρισμένο σε τουφίστες
Λάδι
Αλατοπίπερο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1κ.γλ.μπούκοβο (προαιρετικά)
5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
150γρ.λεπτά χωριάτικα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες
Πεκορίνο τριμμένο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα λουκάνικα και το κουνουπίδι σε ένα αντικολλητικό ταψάκι. Τα ραντίζουμε με λίγο λάδι και τα αλατοπιπερώνουμε. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά περίπου. Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε το κουνουπίδι και τα λουκάνικα. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μπούκοβο αν το χρησιμοποιήσουμε. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με μπόλικο τριμμένο πεκορίνο.