Σπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο
2014-11-03- Κουζίνα: Ιταλική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
10 έχουν βαθμολογήσει
9/11/14
Σπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο για σήμερα φίλοι μου. Παραδοσιακά το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει ζυμαρικά και pesto με πατάτες και πράσινα φασολάκια όπως και έπραξα. Με τη μόνη διαφορά πως η πατάτα μας είναι γλυκοπατάτα και το pesto είναι light, χορτοφαγικό και θρεπτικό. Ότι πρέπει για ένα νόστιμο και εύκολο καθημερινό πιάτο.
Συστατικά
150gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
1 μέτρια γλυκοπατάτα ψητή, κομμένη σε κυβάκια
100gr. Πράσινα φασολάκια,βρασμένα
Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα
Για το pesto:
¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι
1 σκελίδα σκόρδο
Χυμό ½ λεμονιού
1 ώριμο αβοκάντο
¼ του φλιτζανιού βασιλικός και μαϊντανός, ψιλοκομμένα
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το pesto.
Βήμα 3
Ακουμπάμε πάνω στο ζεστό, σβηστό μάτι και προσθέτουμε την πατάτα και τα φασολάκια. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Μοιράζουμε σε πιάτα και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο ή αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.