Loader

Σπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο

2014-11-03
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 10
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

10 έχουν βαθμολογήσει

9/11/14

Σπαγγέτι Genovese με pesto αβοκάντο για σήμερα φίλοι μου. Παραδοσιακά το συγκεκριμένο πιάτο συνδυάζει ζυμαρικά και pesto με πατάτες και πράσινα φασολάκια όπως και έπραξα. Με τη μόνη διαφορά πως η πατάτα μας είναι γλυκοπατάτα και το pesto είναι light, χορτοφαγικό και θρεπτικό. Ότι πρέπει για ένα νόστιμο και εύκολο καθημερινό πιάτο.

genovpasta (1) genovpasta (2)

Συστατικά  

150gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας

1 μέτρια γλυκοπατάτα ψητή, κομμένη σε κυβάκια

100gr. Πράσινα φασολάκια,βρασμένα

Ελαιόλαδο και αλατοπίπερο για το σερβίρισμα

Για το pesto:

¼ του φλιτζανιού κουκουνάρι

1 σκελίδα σκόρδο

Χυμό ½ λεμονιού

1 ώριμο αβοκάντο

¼ του φλιτζανιού βασιλικός και μαϊντανός, ψιλοκομμένα

¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε όλα τα υλικά για το pesto στο multi και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα σουρώνουμε και στο ίδιο σκεύος ρίχνουμε το pesto.

Βήμα 3

Ακουμπάμε πάνω στο ζεστό, σβηστό μάτι και προσθέτουμε την πατάτα και τα φασολάκια. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Μοιράζουμε σε πιάτα και ραντίζουμε αν θέλουμε με λίγο εξτρά ελαιόλαδο ή αλατοπιπερώνουμε για να σερβίρουμε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *