Σπαλόμπριζόλα στο slow cooker
2014-11-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 4:00 ω
- Έτοιμο σε: 4:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
15/11/14
Σπαλομπριζόλα στο slow cooker. Μπορεί να έκανα πολύ καιρό να σας παρουσιάσω συνταγή μαγειρεμένη στην πολύτιμη μου και αγαπημένη , αυτή συσκευή, αλλά με το σημερινό πιάτο θα σας αποζημιώσω. Το κρέας, θα γίνει απλά λουκούμι που θα λιώνει στο στόμα.
Συστατικά
- 1 μεγάλη μοσχαρίσια σπαλομπριζόλα (περίπου 450gr.)
- 1 κουταλιά της σούπας corn flour
- ¼ του φλιτζανιού soya sauce
- ½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
- 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
- 1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- Αλατοπίπερο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μπούκοβο ή νιφάδες τσίλι
- 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- Φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα ή κομμένα διαγώνια, για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Πασαλείφουμε το κρέας καλά με το corn flour και το τοποθετούμε στη βάση του slow cooker. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα περιχύνουμε πάνω στη μπριζόλα.
Βήμα 2
Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε στο low για 4 ώρες.
Βήμα 3
Σερβίρουμε τη σπαλομπριζόλα με σάλτσα από το σκεύος , διασκορπίζοντας από πάνω τα φρέσκα κρεμμύδια και συνοδευτικό της επιλογής μας. Μπορούμε να μαγειρέψουμε εναλλακτικά σε φαρδιά κατσαρόλα αν μαρινάρουμε με όλα τα υλικά το κρέας αποβραδίς.
Βήμα 4
Την επόμενη το πασπαλίζουμε με το corn flour και το σοτάρουμε ελαφρά σε λίγο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα. Περιχύνουμε από πάνω τα υλικά της μαρινάδας και μαγειρεύουμε για35-40 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να δέσει όμορφα η σάλτσα.