Loader

Σπανάκι με πλιγούρι και σταφίδες

2013-08-01
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (0 / 5)

0 5 0
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

0 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

 

1κιλό σπανάκι χοντροκομμένο

Λάδι

Αλατοπίπερο

1φλ.πλιγούρι

3φλ.ζωμός λαχανικών

1κρεμμύδι τριμμένο

2σκελ.σκόρδο λιωμένες

1φλ.μανιτάρια ολόκληρα

1φλ.ντομάτα κονκασέ

1κ.γλ.κουρκουμάς

1κ.γλ.κόλιαντρος

1/3κ.γλ.ίνες σαφράν

1/4φλ.σταφίδες

Οδηγίες

Βήμα 1

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι το σκόρδο και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σπανάκι και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε το κονκασέ, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τον κόλιαντρο και τον κουρκουμά. Διαλύουμε το σαφράν στο ζωμό και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει 20-25 λεπτά και ρίχνουμε το πλιγούρι και τις σταφίδες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε το μάτι. Τα αφήνουμε λίγο να σταθούν και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *