Σπανάκι σαλάτα με φρούτα και καπνιστό σολομό
2014-03-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/03/14
Και φρέσκα φρούτα και ξερά φρούτα και πράσινα σαλατικά και σολομός πλούσιος σε ωμέγα 3. Τι άλλο να ζητήσει κάποιος από ένα χορταστικό πιάτο, όλο χρώμα και βιταμίνες που θα δώσει μια ανοιξιάτικη νότα στο τραπέζι μας! Σπανάκι σαλάτα με φρούτα και καπνιστό σολομό, η πρόταση μας για σήμερα Παρασκευή, ώστε να αρχίσει το Σαββατοκύριακο μας με ανεβασμένη διάθεση.
Συστατικά
3 φλιτζάνια φύλλα από baby σπανάκι
½ πράσινο μήλο κομμένο σε φέτες ή κυβάκια
1/4 του φλιτζανιού διάφορα αποξηραμένα φρούτα (ότι έχουμε, σταφίδες, δαμάσκηνα, ανανάς, cranberries κλπ), ψιλοκομμένα
2 κουταλιές της σούπας ηλιόσπορος
80gr. καπνιστό σολομό, χωρισμένο σε κομμάτια
Για το dressing:
1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα
2 μικρά φρέσκα κρεμμύδια, κομμένα σε κομμάτια
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά του γλυκού μουστάρδα της αρεσκείας μας
1/3 της κουταλιάς του γλυκού καστανή ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορος
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ετοιμάζουμε πρώτα το dressing. Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi και τα χτυπάμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και ρίχνουμε τον παπαρουνόσπορο.
Βήμα 2
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το σπανάκι. Ανακατεύουμε πάλι προσεχτικά και μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος.
Βήμα 3
Διασκορπίζουμε τα ξερά φρούτα, το μήλο, τον σολομό και τέλος τον ηλιόσπορο. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και σερβίρουμε αμέσως.