Σπανακοπιτόψωμο
2015-07-09- Μερίδες: 6-8
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:10 ω
- Έτοιμο σε: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
9/7/15
Σπανακοπιτόψωμο ανεπανάληπτο σερβίρουμε σήμερα. Ούτε πίτα , ούτε ψωμί, απλά ένα θαύμα γεύσης. Δεν είναι κοπιαστικό, είναι εντυπωσιακό.
Συστατικά
- 2 ½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 ½ κουταλιά της σούπας baking powder
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη
- 2 αυγά
- 2 ½ φλιτζάνια σπανάκι ψιλοκομμένο
- ¾ του φλιτζανιού γιαούρτι στραγγιστό
- ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- ¾ του φλιτζανιού γάλα
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking,το σπανάκι, τη φέτα και αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα άλλο μπολ και ανακατεύουμε με το λάδι, το γάλα , την παρμεζάνα και το γιαούρτι.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το υγρό μείγμα(γάλα- γιαούρτι) στο στενό μείγμα (αλεύρι- σπανάκι) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με κουτάλα.
Βήμα 4
Το μεταφέρουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ που έχουμε απλώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 70 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο του ψωμιού για να τσεκάρουμε. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να ξεφορμάρουμε, να κόψουμε σε φέτες και να σερβίρουμε.