Σπανακόρυζο με φινόκιο
2013-08-01- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.σπανάκι χοντροκομμένο
2πράσα κομμένα σε ροδέλες
1φλ.φινόκιο ψιλ/νο
3φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
1φλ.ρύζι Καρολίνα
Αλατοπίπερο
λάδι
1/2φλ.λευκό κρασί
Χυμό 1 λεμονιού
3φλ.νερό ή ζωμός λαχανικών
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα και τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε το σπανάκι και το φινόκιο. Αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και το χυμό λεμονιού. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 15 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε και το ρύζι και συνεχίζουμε άλλα 20 λεπτά το βράσιμο. Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε το φαγητό 15 λεπτά περίπου πριν σερβίρουμε.