Σπαράγγια με βινεγκρέτ καρότου
2015-05-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
29/5/15
Σπαράγγια με βινεγκρέτ καρότου σήμερα και φροντίζουμε για μια ικανοποιητική ποσότητα από την συγκεκριμένη σάλτσα, γιατί θα γίνει ανάρπαστη.
Συστατικά
- ½ κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
- 1 μέτριο καρότο
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα της επιλογής μας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλατοπίπερο
- 3 κουταλιές της σούπας λευκό balsamico
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 12-14 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα καταβρέχουμε με μπόλικο κρύο νερό. Τα ακουμπάμε σε πιατέλα και τα φυλάμε σε ζεστό μέρος.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ βάζουμε στο multi το καρότο, το λάδι, τη μουστάρδα, το μέλι, το σκόρδο, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα χτυπάμε μέχρι να αποκτήσουμε μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βήμα 3
Περιχύνουμε με αυτή τα σπαράγγια και σερβίρουμε αμέσως με την υπόλοιπη βινεγκρέτ στο πλάι.