Σπαράγγια με ντοματίνια στο φούρνο
2015-05-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
27/5/15
Σπαράγγια με ντοματίνια στο φούρνο για όσους προτιμούν τις ντελικάτες και ελαφριές γεύσεις.
Συστατικά
- ½ κιλό λευκά ή πράσινα σπαράγγια καθαρισμένα
- 8 ντοματίνια χαραγμένα στη μέση
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- Αλατοπίπερο
- Χυμό από ½ λεμόνι
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ακουμπάμε τα σπαράγγια σε αντικολλητικό ταψί ή ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα υπόλοιπα υλικά με τελευταίο το λάδι.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220C για 20-25 λεπτά, ανακατεύοντας ελαφρά με στο ενδιάμεσο. Σερβίρουμε αμέσως.