Σπαράγγια με τριμμένο αυγό και κάππαρη
2015-05-23- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
30/5/15
Σπαράγγια με τριμμένο αυγό και κάππαρη όπου μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια που θα τα συνοδεύσουν θα έχουμε εύκολα ένα πιάτο βγαλμένο από το καλύτερο bistrot.
Συστατικά
- ½ κιλό πράσινα σπαράγγια
- 3 αυγά καλοβρασμένα
- 1 κουταλιά της σούπας κάππαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ελιές Καλαμών, κομμένες σε ροδέλες
- 1 κουταλιά της σούπας chives ή φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 10 ντοματίνια κομμένα στη μέση (προαιρετικά)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και ρίχνουμε τα σπαράγγια σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 12-14 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε αμέσως με κρύο νερό.
Βήμα 2
Τα απλώνουμε σε πιάτο και διασκορπίζουμε από πάνω τα αυγά, τριμμένα στον τρίφτη, την κάππαρη, τις ελιές και τα chives. Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.