Σπαράγγια με 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και κουκουνάρι
2015-05-23- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 25λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
31/5/15
Σπαράγγια με 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και κουκουνάρι γιατί ένα δεν είναι ποτέ αρκετό!
Συστατικά
- 1 κιλό σπαράγγια καθαρισμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 μικρό πράσο ψιλοκομμένο
- 5-6 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 2 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Απλώνουμε τα σπαράγγια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ραντίζουμε με λίγο από το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 20-25 λεπτά.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το πράσο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμύδια σε μέτρια φωτιά για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 3
Αλατοπιπερώνουμε , πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το ξύδι. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας κατά διαστήματα για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο ξανθό χρώμα.
Βήμα 4
Μεταφέρουμε τα σπαράγγια σε πιατέλα και διασκορπίζουμε από πάνω τα 3 καραμελωμένα κρεμμύδια και το κουκουνάρι για να σερβίρουμε.