Σπιτικός ζωμός λαχανικών σε μια κουταλιά
2014-03-17- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 μέτρια βαζάκια
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
17/3/14
Σπιτικός ζωμός λαχανικών σε μια κουταλιά. Δηλαδή ότι λαχανικά έχουμε διαθέσιμα και προτιμάμε ή και όσα είναι στα «τελευταία» τους και δεν θέλουμε να πετάξουμε μαζί με ελάχιστο από το χρόνο μας. Τόσο απλά!
Συστατικά
- 1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
- 3 μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 4-5 κλωνάρια σέλερι, τα φύλλα και το σκληρό μέρος
- 1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
- ½ φλιτζάνι μαϊντανός, κομμένος
- 4-5 μανιτάρια, χοντροκομμένα
- 10 λιαστές ντομάτες
- 1 κουταλιά του γλυκού πιπέρι σε κόκκους
- 2/3 του φλιτζανιού αλάτι χοντρό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά λίγα λίγα στο multi και τα χτυπάμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε λεκανάκι και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Βήμα 2
Ξαναρίχνουμε λίγο λίγο το μείγμα στο multi και ανακατεύουμε δεύτερη φορά στο λεκανάκι ώστε να έχει κάθε κουταλιά από όλα τα υλικά.
Βήμα 3
Το φυλάμε σε αποστειρωμένα βάζα στο ψυγείο μέχρι και 10 ημέρες και αν θέλουμε συμπληρώνουμε λίγο ελαιόλαδο για καλύτερη συντήρηση. Για τη χρήση ανακατεύουμε μια κουταλιά από το μείγμα λαχανικών με 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και το προσθέτουμε απευθείας σε σούπες, σάλτσες και διάφορα φαγητά κατσαρόλας.