Loader

Σταφύλια στο βάζο

2014-10-09
  • Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 10λ
  • Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

9/10/14

 Σταφύλια στο βάζο. Μια εκδοχή του τι να κάνουμε τα σταφύλια εκτός από γλυκό του κουταλιού. Γλυκόξινα και τραγανά για να τα σερβίρετε μαζί με το γιαουρτάκι σας αλλά όχι μόνο. Θαυμάσια με πικάντικα τυριά και κριτσίνια, για ορεκτικό που θα εντυπωσιάσει. Το χρώμα των σταφυλιών , το αφήνω στα δικά σας γούστα. Η διαδικασία είναι η ίδια με μόνη αλλαγή το ξύδι που θα χρησιμοποιήσουμε. Θα συντηρηθούν πολύ πολύ καιρό στο ψυγείο, ώστε να έχουμε ακόμα και το καταχείμωνο, μια νότα καλοκαιριού, στο πιάτο μας.

pickledgrapes (3) pickledgrapes (4)

Συστατικά

  • 2 μεγάλα τσαμπιά σταφύλια λευκά ή κόκκινα, χωρίς κουκούτσι
  • ½ φλιτζάνι λευκό ή κόκκινο ξύδι
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1/3 του φλιτζανιού μέλι
  • 2-3 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουταλιά της σούπας σιναπόσπορος
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κόκκοι πιπεριού

Οδηγίες

Βήμα 1

Πλένουμε πολύ καλά τα σταφύλια και ξεχωρίζουμε τις ρώγες μια μια.

Βήμα 2

Εντωμεταξύ βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για 10 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Βήμα 3

Βάζουμε τα σταφύλια σε αποστειρωμένα βάζα που θα γεμίσουν με τα σταφύλια μέχρι το χείλος. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα συντήρησης στα βάζα, να καλύψει καλά τα σταφύλια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και τα κρατάμε τουλάχιστον 24 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Όσο περισσότερο μένουν, τόσο νοστιμότερα γίνονται.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *