Loader

Σταφύλια φράουλα ψητά σαλάτα με μανούρι και φουντούκια

2013-09-10
  • Μερίδες: 1
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
  • Έτοιμο σε: 25λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (4 / 5)

4 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

10/09/13

Όλο τον κόσμο τον πιάνει μια τάση να βγει απ’ το σπίτι την Άνοιξη , εμένα γιατί  με έπιασε φθινοπωριάτικα, ένας θεός ξέρει.

Δεν μπορώ να κάτσω σπίτι, παρά μόνο βράδυ και αυτό παίζεται. Μια βολτίτσα μπορεί να τη θελήσω!

Γυρνώντας λοιπόν από απογευματινή οικογενειακή βόλτα στα μαγαζιά, κάτι έπρεπε να μπει στο τραπέζι.

Σπιτικά τυλιχτά σουβλάκια για τον καλό μου και μια gourme-διάρικη σαλάτα για εμένα στο τσακ μπαμ.

Συστατικά  

1/3 του φλιτζανιού σταφύλια τύπου φράουλα ή ότι θέλετε , κατά προτίμηση κόκκινα

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά του γλυκού δενδρολίβανο, ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

80gr.μανούρι

½ κουταλιά της σούπας μέλι

2 κουταλιές της σούπας φουντούκια, καβουρδισμένα και χοντροτριμμένα

Πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζουμε τα πράσινα σαλατικά σε βαθύ μπολ.

Βήμα 2

Πιέζουμε με ένα πιρούνι το μανούρι να θρυμματιστεί και έπειτα ρίχνουμε το μέλι, λίγο από το λάδι και αλατοπίπερο. Διασκορπίζουμε το μείγμα αυτό πάνω στη σαλάτα.

Βήμα 3

Εντωμεταξύ ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα σταφύλια, το δενδρολίβανο και λίγο από το λάδι. Τα μεταφέρουμε σε αντικολλητικό ταψάκι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 15 λεπτά.

Βήμα 4

Τα ρίχνουμε επάνω στα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας κατευθείαν, ζεστά από το φούρνο, για να μαλακώσει και το τυρί, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι ,αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως.

Προσαρμογή συνταγής :

http://www.mjandhungryman.com/roasted-grapes-hazelnut-goat-cheese-crostini/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *