Στριφτά ζυμαρικά με μπέικον και πιπεριές
2013-08-01- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.στριφτά τρικολόρε ζυμαρικά ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας σας
Λάδι
2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες
5φέτες μπέικον ψιλ/νες
3/4φλ.λευκό κρασί
Αλατοπίπερο
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
20ντοματίνια ψιλ/να
Λίγο βούτυρο για τα μακαρόνια
Τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της αρεσκείας μας, τα σουρώνουμε, τα βουτυρώνουμε και τα κρατάμε στην άρη. Εντωμεταξύ σοτάρουμε σε ένα κατσαρολάκι με λάδι το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Ρίχνουμε το μπέικον και μετά από λίγο τα ντοματίνια. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαλακώσουν τα λαχανικά περίπου 10 λεπτά. Αν χρειαστεί ρίχνουμε ελάχιστο χλιαρό νεράκι. Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά στην κατσαρόλα με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε πασπαλισμένα με μπόλικο τυρί της αρεσκείας μας