Συκώτι γιαχνί
2013-06-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
1/2ποτήρι ξύδι
1μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
Λάδι
1/2φλ.κόκκινο κρασί ημίγλυκο
Αλατοπίπερο
2-3φύλλα δάφνης
1κ.γλ.ζάχαρη
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ με το ξύδι και νερό τόσο όσο να τα σκεπάζει και τα αφήνουμε μισή ώρα. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λάδι τα κομμάτια του συκωτιού να πάρουν χρώμα κι από τις 2 πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και αφού αρχίσει να γυαλίζει σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τα φύλλα δάφνης και το χυμό ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και συμπληρώνουμε νερό να τα καλύπτει αρκετά. Σιγοβράζουμε περίπου 50 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να μείνει με τη σαλτσούλα του. Το σερβίρουμε ζεστό με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.