Συκώτι κρασοριγανάτο
2013-06-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
- Έτοιμο σε: 1:45 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.8 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.συκώτι κομμένο σε κομμάτια μετρίου μεγέθους
Λάδι
Αλατοπίπερο
Το χυμό και το ξύσμα ενός λεμονιού
1κρεμμύδι ψιλ/νο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
1κ.γλ.ρίγανη
1φλ.κρασί λευκό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρουμε τις μερίδες του συκωτιού. Ρίχνουμε το σκόρδο ,το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το σωτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Συμπληρώνουμε νεράκι να καλύψει το συκώτι και σιγοβράζουμε περίπου 1 1/2ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το συκώτι και να μείνει με το λαδάκι του. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε το χυμό λεμονιού,την ρίγανη,ανακατεύουμε και σβήνουμε τη φωτιά.