Συκώτι με δενδρολίβανο και σταφίδες
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια συκώτι μοσχαρίσιο
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
2καρότα τριμμένα
2κλωνάρια δενδρολίβανο τα φύλλα του
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
1/2φλ.σταφίδες ξανθές
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια του συκωτιού και το σκόρδο. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού ,αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα καρότα και το δενδρολίβανο. Ρίχνουμε χλιαρό νερό να καλύψει το φαγητό μας και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Προσθέτουμε τις σταφίδες και αφήνουμε να πάρει μια βράση μαζί με το συκώτι. Το σερβίρουμε ζεστό με ρυζάκι ή συνοδευτικό της αρεσκείας μας και σαλτσούλα από την κατσαρόλα.