Συκώτι με πιπεριές πικάντικο
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια μοσχαρίσιο συκώτι
Λάδι
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1κρεμμύδι τριμμένο
Αλατοπίπερο
1φλ.λευκό κρασί
Χυμό 1 λεμονιού
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1κ.γλ.ρίγανη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το συκώτι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και συνεχίζουμε άλλα 5 λεπτά το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το μπούκοβο και το αλατοπίπερο. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και συμπληρώνουμε νεράκι χλιαρό να τα καλύψει. Σιγοβράζουμε 1 ώρα μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.