Συκώτι τηγανιά με κρόκο Κοζάνης και τζιν
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2κομμάτια συκώτι ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1σφηνάκι τζιν
1κ.σ.θυμάρι
1κ.σ.κρόκο Κοζάνης
Χυμό 1 λεμονιού
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα ή τηγάνι και σοτάρουμε το κομμάτια του συκωτιού. Ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το τζίν ανακατεμένο με τον κρόκο και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Συμπληρώνουμε λίγο νερό, χλιαρό αν χρειαστεί και το αφήνουμε να μείνει με το λαδάκι του περίπου 30 λεπτά. Το σερβίρουμε αμέσως με συνοδευτικό της αρεσκείας μας.