Συκώτι τσίλι με κόκκινα φασόλια και αβοκάντο
2014-07-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 40λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
3/8/14
Συκώτι τσίλι με κόκκινα φασόλια και αβοκάντο. Επειδή το συκώτι μας κάνει καλό αλλά δεν ενθουσιαζόμαστε με τους κλασικούς τρόπους μαγειρέματος (λεμονάτο, ριγανάτο κ.λ.π.). Σας βρήκα την πιο γευστική πρόταση που έχετε δοκιμάσει ποτέ και δεν θα καταλάβει κανείς ότι αυτό που τρώει είναι συκώτι, ούτε και τα παιδιά που είναι οι πιο δύσκολοι του σπιτιού.
Συστατικά
180-200gr. Συκώτι μοσχαρίσιο κομμένο σε λεπτές φέτες
1 μικρό iceberg ψιλοκομμένο
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια κονσέρβας, στραγγισμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
Χυμός 1 λεμονιού
1 φλιτζάνι ντοματίνια ελαφρά χαραγμένα
1 μέτριο αβοκάντο
αλατοπίπερο
Chips ή nachos της αρεσκείας μας
Για τη μαρινάδα:
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 κουταλιά της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
1/3 του φλιτζανιού λευκό κρασί
Αλατοπίπερο
¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη ή μπούκοβο
½ κουταλιά του γλυκού κόλιανδρος σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Τοποθετούμε μέσα τα κομμάτια από το συκώτι και τα αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα ή όσο περισσότερο μπορούμε.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε το συκώτι, στραγγισμένο από τη μαρινάδα, να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και μετά από 2-3 λεπτά τα φασόλια και τα ντοματίνια. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε το αβοκάντο, κομμένο σε φέτες και με μια κουτάλα ανακατεύουμε, πιέζοντας ελαφρά να λιώσει ελαφρά και να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το φυλάμε ζεστό.
Βήμα 4
Τοποθετούμε το iceberg σε πιατέλα ή βαθύ πιάτο και από πάνω διασκορπίζουμε το συκώτι με τα υπόλοιπα υλικά και τον μαϊντανό. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα chips που θα χρησιμοποιήσουμε για να σερβίρουμε.