Συναγρίδα με πικάντικη σαλάτα από μαυρομάτικα
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 συναγρίδες (500γρ η κάθε μια)
για τη σαλάτα
250γρ.φασόλια μαυρομάτικα
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλ/νες
3 κρεμμ.φρέσκα
1/2 ματσάκι μαιντανός ψιλ/νος
1 κ.σ. δυόσμος ξερός
2κ.σ. τυρί εκ Δομοκού-μερακλήδικο *
για τη σάλτσα
λάδι – λεμόνι
αλατοπίπερο
μερικές σταγόνες tabasco
* τυρί άλειμμα,σαν κατίκι,το βρίσκω σε μεγάλα σούπερ μάρκετ. Ροζ χρώμα και πικάντικη γεύση. Εναλλακτικά αντικαταστήστε με κατίκι Δομοκού
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετώ τα ψάρια σε ένα ταψί, προσθέτω λάδι , αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και τα βάζω στο φούρνο, για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το ψάρι να αποκτήσει κρούστα. Εντωμεταξύ βράζω τα φασόλια μου. Σε βαθιά σαλατιέρα βάζω τα φασόλια,το κρεεμυδάκι,την πιπεριά,τον μαιντανό και το δυόσμο. Σε βαζάκι τοποθετώ όλα τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάω καλά. Περιχύνω με αυτό το μείγμα τη σαλάτα και σερβίρω με το τυράκι μου, δίπλα στο ψάρι. Καλή σας επιτυχία!!