Συναγρίδα με σταφίδες και ελιές
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
2 συναγρίδες (1 κιλό περίπου και οι 2)
χυμό και ξύσμα ενός λεμονιού
2κ.σ. σταφίδες ξανθές
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλ/να
3κ.σ. ελιές μαύρες χωρίς κουκούτσι κομμένες στη μέση
2σκελ.σκόρδο λιωμένες
6κ.σ.λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε μίση ώρα τις σταφίδες σε ζεστό νερό. Βάζουμε κάθε ψάρι σε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο και πασαλείφω το εσωτερικό τους με το λιωμένο σκόρδο. Σε αντικολλητικό τηγάνι σωτάρω με λίγο λάδι τα κρεμμυδάκια και μόλις μαλακώσουν ρίχνω τις σταφίδες , τις ελιές, το αλατοπίπερο , το χυμό και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίζω με αυτό το μείγμα τα ψαράκια μου και κλείνω το αλουμινόχαρτο. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 40 λεπτά.