Σφακιανές πίτες από Marina2food
2013-08-26- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Δοκιμάστε την με μέλι, κανέλα και ένα σφηνάκι ρακή!
Συστατικά
Για τη γέμιση
500 γρ. μυζήθρα
Για τη ζύμη
500 γρ. αλεύρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ρακή
1 ποτήρι νερό
Αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια μικρή λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο, τη ρακή, το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να μαλακώσει και να γίνει λεία η ζύμη μας. Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε περίπου δέκα κομμάτια και ανοίγουμε μικρά φύλλα σε μέγεθος μικρού πιάτου με πάχος 2-3 χιλιοστά. Αφού λιώσουμε τη μυζήθρα μας με ένα πιρούνι, μέσα σε κάθε φύλλο βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από το τυράκι μας. Τραβάμε τη ζύμη μας γύρω-γύρω για να καλυφθεί η μυζήθρα και πλάθουμε με τον πλάστρη σε σχήμα μικρού πιάτου. Τοποθετούμε τις πίτες μας σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι και ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η ζύμη μας.