Σφουγγάτο Κύθνου
2013-06-08- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
- 500 γρ. λευκό μαλακό τυρί, όπως ξινομυζήθρα ή θρυμματισμένη φέτα και τυρί κρέμα
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο άνηθο
- ½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- ½-1 φλιτζ. αλεύρι, όσο χρειαστεί
- ½ φλιτζ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- 2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
- αλάτι και πιπέρι
- εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ή άλλο λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά, χρησιμοποιώντας στην αρχή ½ φλιτζάνι αλεύρι και προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστείγια να γίνει το μείγμα σφιχτό και να διατηρεί το σχήμα του. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο, για να σφίξει. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και με ένα κουτάλι σχηματίζουμε μπαλάκια μικρότερα από μπάλα του γκολφ. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι. Καλύπτουμε την μία μεριά με αλεύρι, τινάζουμε τα μπαλάκια για να φύγει η περίσσεια του αλευριού και τα τηγανίζουμε λίγα λίγα σε καυτό λάδι, μέχρι να χρυσίσουν. Τα σερβίρουμε ζεστά