Σφουγγάτο με μαρούλι
2013-06-07- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
6 αυγά
1 μαρούλι
4 φρέσκα κρεμμύδια
½ ματσάκι άνιθος
½ ματσάκι δυόσμος
4κ.σ. λάδι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Πλένουμε και ψιλοκόβουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και το δυόσμο. Ζεσταίνουμε τις 3 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και τα σωτάρουμε όλα μαζί με λίγο νεράκι. Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε μέχρι να πιεί το νερό και να μείνει με το λάδι του. Σπάμε και ανακατεύουμε καλά τα αυγά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας από το τηγάνι, απαλά. Λαδώνουμε ένα ταψάκι και μεταφέρουμε εκεί το μείγμα μας. Ψήνουμε περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας.