Τάρτα με κρεμμύδια και ροκφόρ
2013-06-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φύλλο σφολιάτας
750γρ.κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
200γρ.ροκφόρ θρυμματισμένο
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κ.σ.θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και σωτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά ,αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε το θυμάρι. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί και στρώνουμε τη σφολιάτα. Απλώνουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια να καλυφτεί όλη και από πάνω ρίχνουμε το θρυμματισμένο ροκφόρ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 35 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα.