Τάρτα με σπανάκι και ελιές
2013-06-20- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό
- Δυσκολία: Μέτριο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1πακ.σφολιάτα
400γρ.σπανάκι
12ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλ/νες
4φρέσκα κρεμμύδια ψιλ/να
4κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
250γρ.ανθότυρο
Λάδι
Αλατοπίπερο
6κ.σ.γκούντα τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το σπανάκι και το αχνίζουμε. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνιθο και λάδι. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πιεί τα πολλά υγρά. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Συμπληρώνουμε το ανθότυρο και τα αυγά και ανακατεύουμε . Λαδώνουμε ένα ταψάκι και απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας το ένα κάθετα στο άλλο. Απλώνουμε το μείγμα με το σπανάκι ομοιόμορφα και πασπαλίζουμε με το γκούντα. Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου ποος τα μέσα και με ένα πινέλο αλείφουμε το φύλλο με λίγο νεράκι ανακατεμένο με λίγο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 45 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκίνησει το φύλλο.