Τάρτα πορτοκαλιού με γιαούρτι σε βάση δημητριακών
2015-04-06- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 8-10
- Χρόνος προετοιμασίας: 3:20 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 3:55 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
11/4/15
Τάρτα πορτοκαλιού με γιαούρτι σε βάση δημητριακών για να σερβίρουμε στο τραπέζι του Πάσχα. Δροσερό και ανάλαφρο. Με τη συγκεκριμένη βάση έχουμε μια καλή δικαιολογία να την φάμε για πρωινό.
Συστατικά
- 4 κρόκοι αυγών
- 1 ζαχαρούχο γάλα
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 βανιλίνη ή ½ κουταλιά του γλυκού υγρή βανίλια
- 12 μπάρες δημητριακών
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
- Τριμμένη σοκολάτα ή κουβερτούρα ή φρούτα γλασέ ή ότι μας αρέσει για την επικάλυψη
Οδηγίες
Βήμα 1
Χτυπάμε στο multi τις μπάρες δημητριακών μέχρι να διαλυθούν. Τα τοποθετούμε σε στρογγυλό ταψί με αποσπώμενα πλαϊνά και τα στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το μέλι και περιχύνουμε με αυτό τη βάση.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε καλά και μεταφέρουμε πάνω στη βάση δημητριακών.
Βήμα 4
Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30-35 λεπτά. Μόλις βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο διακοσμούμε με ότι έχουμε επιλέξει.
Βήμα 5
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως και ξεφορμάρουμε. Αφήνουμε στο ψυγείο 3-4 ώρες ή όλο το βράδυ. Διατηρείται για πάνω από μια εβδομάδα.